Een advocaat voor bedrijfsrecht inhuren: de voordelen!

Advocaten Blog

Een advocaat voor bedrijfsrecht is een juridisch specialist, die zich bezighoudt met conflicten die zich voor kunnen doen in het bedrijfsleven. Een advocaat die gespecialiseerd is in bedrijfsrecht houdt zich bezig met een ander specialisme dan advocaten die actief zijn in het arbeidsrecht. Bij kwesties rond arbeidsrecht gaat het vaak om conflicten tussen werkgevers, werknemers en/of vakbonden. Is er sprake van onenigheden rond het bedrijfsrecht, ook wel het ondernemersrecht genoemd, dan is er sprake van juridische kwestie of onduidelijkheden rond bedrijfsovernames, het opstarten van diverse bedrijfsvormen of faillissementen, waar bedrijfseigenaren, aandeelhouders, bestuurders, toezichthouders en andere deelnemende partijen bij betrokken zijn.
In dit artikel lees je wat een advocatenkantoor gespecialiseerd in het bedrijfsrecht zoal voor werkzaamheden uitvoert, wat de voordelen van het inschakelen van dit soort juristen zijn en wat advocaten in het bedrijfsrecht of ondernemingsrecht voor jou kunnen betekenen.

De werkzaamheden van een advocaat voor bedrijfsrecht

Een advocaat ondernemingsrecht of bedrijfsrecht heeft, zo zagen we al, als hoofdtaak om alle juridische kwesties af te wikkelen die bij de opstart, ontwikkeling of een faillissement van een onderneming of bedrijf komen kijken. Een advocaat voor bedrijfsrecht kan bedrijfsleiders, managers, bestuursvoorzitters maar ook gedupeerden van faillissementen - zoals toeleveranciers die niet betaald hebben gekregen of gedupeerde aandeelhouders - van juridisch advies voorzien en bijstaan in de rechtszaal, mocht er sprake zijn van een gerechtelijk proces. Wie van beide kampen ook door de juridisch specialist in het ondernemingsrecht wordt ondersteund: de betreffende advocaat behartigt voor zijn cliënt alle relevante belangen gedurende het juridische traject, zoals en strafproces of rechtszaak. Met al uiteindelijk doel om voor zijn klant(en) de best mogelijke uitkomst uit 'het vuur' te slepen.

Voordelen van het inhuren van een bedrijfskundige advocaat

Wanneer je als ondernemer, aandeelhouder of wellicht als grote klant te maken krijgt met problemen rond een bedrijf, dan is het als 'leek' moeilijk in te schatten waar je rechten en plichten liggen. Mogelijk heb je een grote bestelling gedaan bij een bedrijf dat helaas failliet is verklaard. Je bent je investering kwijt en hebt de producten of diensten waarvoor je hebt betaald niet geleverd gekregen. Een juridisch specialist op het terrein van arbeidsrecht kan je dan adviseren en assisteren om een proces aan te spannen, om zo alsnog te krijgen waar je recht op hebt. Een voordeel van dit type advocaten inschakelen, is dat je dan een aanzienlijk grotere kans hebt op financiële compensatie, al dan niet gedeeltelijk of geheel, dan wanneer je de kwestie zelf probeert uit te zoeken. Ten slotte wordt je door de betreffende advocaat tijdens de gerechtelijke procedure goed van advies voorzien en geholpen. Je hoeft het dus niet alleen te doen!

Wilt je graag meer informatie? Bezoek dan de website van VRP Advocaten.

Delen  

24 maart 2021

Advies of bijstand nodig bij allerhande zaken?

Recht bestaat uit verschillende takken zoals familierecht, vastgoedrecht, overeenkomstenrecht, aansprakelijkheids-en verzekeringsrecht, algemeen strafrecht etc... Kortom, een verkeersovertreding, een ongeval op het werk, onduidelijkheid over aansprakelijkheid, een onderneming starten, huurgeschil of erfrecht… bij al deze gebeurtenissen kan een advocaat u van pas komen.<br/>Een advocaat helpt zijn cliënt op een professionele manier door de juridische regels uit te leggen of met bijstand, zoals het analyseren contracten, begeleiden bij procedures, leveren van verslaggeving. Het behartigen van de belangen van de cliënten is de hoogste prioriteit van een advocaat en gebeurt altijd in overleg met cliënten. Op dit blog worden interessante artikelen gedeeld over het thema recht. Kom eens langs!<br/>