Wanneer ga je naar het notariskantoor?

Advocaten Blog

Eigenlijk komt iedereen in zijn of haar leven weleens op het kantoor van de notaris. Waarom denk je wellicht? Dat is omdat op het notariskantoor belangrijke officiële juridische overeenkomsten worden gesloten. In dit blogartikel lees je dan ook over allerlei verschillende overeenkomsten die op het kantoor van de notaris worden besloten.

Het opstellen en het aanpassen van een testament

Je wilt natuurlijk liever nog niet denken aan het moment dat jouw testament nodig zal zijn, maar toch is het belangrijk om dit belangrijke document tijdig op orde te hebben. Om een testament geldig te maken, moet deze bij de notaris worden ingediend. Wanneer er na verloop van jaren aanpassingen aan het testament gemaakt moeten worden, moeten deze aanpassingen ook bij het kantoor van de notaris worden aangepast.

Het (ver)kopen van een huis

Jouw huis is pas echt van jou, wanneer deze ook echt op jouw naam staat. Wanneer je een huis koopt of verkoopt, zal deze overdracht moeten worden opgesteld bij de notaris. Pas wanneer dit juridische papierwerk er doorheen is, staat de woning pas echt op jouw naam.

Een samenlevingscontract

Wanneer je gaat samenwonen, loop je financieel veel risico. Het is daarom verstandig om van tevoren een contract op te stellen. Mocht het samenwonen niet goed eindigen, lopen jullie beide geen financiële schade. In dit contract kun je bijvoorbeeld opstellen hoe de verdeling van de gezamenlijke spullen zal gaan, of wie aansprakelijk is voor bepaalde zaken bij een beëindiging van het samenleven.

Trouwen en scheiden

Zowel wanneer je gaat trouwen, als wanneer je eventueel gaat scheiden, kom je bij de notaris. Allereerst kom je bij de notaris om de trouwakte te bevestigen en eventueel om huwelijkse voorwaarden op te stellen. Wanneer er een echtscheiding plaatsvind, moet het huwelijk worden ontbonden en ook hier heb je de hulp van een notaris bij nodig. Na de echtscheiding, kan het notariaat worden ingeschakeld voor de verdeling van de financiën en hulp bij het regelen van kinder- en partneralimentatie.

Er zijn ontzettend veel redenen waarom je naar het notariaat zou kunnen gaan. Het werk van de notaris is dan ook bijzonder divers. Je komt er bij leuke moment, zoals wanneer je gaat trouwen of een woning hebt gekocht, maar ook bij minder mooie momenten, zoals het opleveren van een testament of het bevestigen van een echtscheiding. Het kantoor van de notaris staat altijd voor je open. Heb je vragen over het notariaat of weet je niet zeker of de notaris je kan helpen? Schroom dan niet om het kantoor van notaris te bellen of om een kennismakingsgesprek aan te vragen.

Delen  

3 juni 2021

Advies of bijstand nodig bij allerhande zaken?

Recht bestaat uit verschillende takken zoals familierecht, vastgoedrecht, overeenkomstenrecht, aansprakelijkheids-en verzekeringsrecht, algemeen strafrecht etc... Kortom, een verkeersovertreding, een ongeval op het werk, onduidelijkheid over aansprakelijkheid, een onderneming starten, huurgeschil of erfrecht… bij al deze gebeurtenissen kan een advocaat u van pas komen.<br/>Een advocaat helpt zijn cliënt op een professionele manier door de juridische regels uit te leggen of met bijstand, zoals het analyseren contracten, begeleiden bij procedures, leveren van verslaggeving. Het behartigen van de belangen van de cliënten is de hoogste prioriteit van een advocaat en gebeurt altijd in overleg met cliënten. Op dit blog worden interessante artikelen gedeeld over het thema recht. Kom eens langs!<br/>