Wat doet een advocaat voor erfrecht?

Advocaten Blog

Veel mensen die te maken krijgt met erfrechtkwesties krabben zich in zo'n geval achter de oren: je hebt een grote erfenis gekregen, maar hoe zit dat eigenlijk met de regelgeving? Moet je belasting betalen over de ontvangen erfenis? Hoe wordt de erfenis verdeeld onder de nabestaanden? En waarom loopt een familielid moeilijk te doen over jouw erfdeel?

Dit zijn allemaal vragen die, in een tijd van rouw en stress, innerlijke onrust kunnen veroorzaken. Een advocaat voor erfrecht, bijvoorbeeld VR-Advocatuur B.V., inhuren om situaties op te helderen en vragen te beantwoorden, is dan een zeer verstandig idee. Maar wat doet zo'n advocaat? En welke voordelen kan het raadplegen van een erfrechtadvocaat jou opleveren?

De kerntaken van een advocaat voor erfrecht
Een advocaat erfrecht is goede raadsman in situaties waarbij er discussies en ruzies zijn over erfenissen en nalatenschappen. Hij of zij kan dan veel voor je betekenen, zowel in financieel als in emotioneel opzicht. Een erfrechtadvocaat heeft verschillende taken. De kerntaak is om een testament te beoordelen, om te kijken waar jij wel of niet recht op hebt.

Een erfrechtadvocaat kan ook een testament dat juridisch niet in orde is vernietigen, waar jij dan profijt van kan hebben door alsnog jouw rechtmatige deel van de erfenis op te vragen. Een erfrechtadvocaat kan dus bij discutabele erfenisverdelingen zorgen dat jij het geld krijgt, of nagelaten bezittingen zoals (een deel van het) vastgoed, waar je juridisch gezien recht op hebt. En dat kan natuurlijk veel verschil maken!

No cure, no pay
Een van de voordelen van een advocaat voor erfrecht inschakelen bij discussies en problemen rond een erfenis, is dat er tegenwoordig veel gespecialiseerde advocaten zijn die een 'no cure, no pay' regeling hanteren. Als de vooraf afgesproken doelstelling, bijvoorbeeld het verkrijgen van jouw erfdeel, niet wordt behaald dan hoef je de advocaat niet te betalen. Je hebt bij de inzet van dit soort advocaten dus een garantie op een zeker resultaat.

Ontspanning in gespannen tijden
Het belangrijkste voordeel van het inschakelen van een erfrechtadvocaat hebben we misschien nog niet eens genoemd. Na een overlijden is er eigenlijk altijd sprake van verdriet en rouw. Een periode van veel stress breekt aan. Door een erfrechtadvocaat in te huren, kun je jezelf een hoop extra leed besparen. Je wordt namelijk van A tot Z ontzorgd als het gaat om een erfenis of nalatenschap, je hoeft je niet druk te maken over regelingen en erfdelen. Een advocaat regelt deze zaken voor jou.

Delen  

30 mei 2022

Advies of bijstand nodig bij allerhande zaken?

Recht bestaat uit verschillende takken zoals familierecht, vastgoedrecht, overeenkomstenrecht, aansprakelijkheids-en verzekeringsrecht, algemeen strafrecht etc... Kortom, een verkeersovertreding, een ongeval op het werk, onduidelijkheid over aansprakelijkheid, een onderneming starten, huurgeschil of erfrecht… bij al deze gebeurtenissen kan een advocaat u van pas komen.<br/>Een advocaat helpt zijn cliënt op een professionele manier door de juridische regels uit te leggen of met bijstand, zoals het analyseren contracten, begeleiden bij procedures, leveren van verslaggeving. Het behartigen van de belangen van de cliënten is de hoogste prioriteit van een advocaat en gebeurt altijd in overleg met cliënten. Op dit blog worden interessante artikelen gedeeld over het thema recht. Kom eens langs!<br/>